Veckans blogg vinnare

Grattis till er!

Dagens fråga

Hejsan!

I skrivande stund sitter jag i sängen med musik i öronen.
 
Idag ska det bara bli en härlig slapp dag som består av att titta på tv,äta lite gott,greja på datan,fixa veckans blogg och pilla med mobilen. 
 
Dagens gråga till er- Vilken är din favorit låt?
 
 

Trött

Bästa kvällen/natten i mitt liv! Jag har hör klart haft den helt fantastiskt roligt. Först gång med kavalje och tagit kort. Mat,vals,uppträdanden,roliga uppdrag och en massa mer! Det var kort sagt... Men så grymt! Waaah! Crazy/happy/flummig girl here!
Gentleman till kavalje Joakim! :D

Sov gott
KRAM


Sam Tsui

Jag måste bara tipsa om en grym artist! Han ger mig gåshud han är helt grym! WAAAH!
Han heter ................................................................ Sam Tsui 

Mensvärk...

Hej på er!

Är just ny väldigt sur eftersom min mens var tvungen att komma hur idag när jag ska vara glad och ha kul på höstbalen. Har en hemsk mensvärk oxxå :/ orkar inte! Får försöka att se allt positivt i alla fall ;) nu ska jag snart äta lite. Sedan drar jag till Klara :)


Lite favorit låtar levererat!

 
 
 

Varför vaken nu?

Hej på er! Eller god morgon kanske.

Vaknade för drygt en timma sedan. Fattar inte varför kan ju egentligen sova hur länge jag vill. Kommer vara värsta zombien på höstbalen sen!
Sen såklart fick jag min mens idag... Kunde inte den vänta tills imorgon!! Orkar inte ha skit mensvärk på balen jue! Arghh blir jag! Varför sån dålig tajming liksom?

Bästa chokladen ever!!! 👇
Ajja inte mycket att göra åt.
Hoppas ni får en bra dag!
KRAM


vlogg-Jag diggar!

 

Don't you worry child

Hallåå!

Jag är väldigt,väldigt ledsen för att jag ej varit så aktiv. Bara inställda inlägg och inte svarat på kommentarer... USH på dig Amanda! Hoppas ni ursäktar mig.. Men jag har haft väldigt mycket att göra i veckan om man ska säga så.. Ska berätta lite här tänkte jag:
Måndag - Skola...Inget speciellt tror jag
Tisdag - Skola...Konfan började för alla konfirmander och vi faddrar och ledarna! Jag ska ju nämlige gå om allt (ne fast nästan..) Ska bli så grymt! Men innan vi gick dit så var jag,Elin och Klara och fikade lite. 
Onsdag - Skola... Konfa och kyrkan!
Torsdag - Skola... XP!
Och ja idag är det ju fredag och jag ska inte göra något speciellt. Ska sitta hemma och slappa med familjen :)
 
Ni får ha det så bra!
KRAMIS

Frågestund

Jupp nu har jag 100 följare! Så nu startas det här en frågestund! Fråga på! Vi får se när den avslutas! Blir en vlogg med alla svar då!
 
KRAM PÅ ER!

Hinner inte

Hej på er!

Sitter just nu i en soffa på XP och sedan ska jag till kyrkan.
Jag är verkligen jätte ledsen för att jag ej svarat på kommentarer eller bloggat så mycket. Men jag har ingen tid just denna vecka. Händer mycket. Hoppas jag hinner vara på lite kommentarer i helgen eller något. Hoppas det är lugnt för er!

Kramis

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/2916997/images/2012/pic_50631f00ddf2b35875000244.jpg" class="image">


Vill ha H&M

 

Fika

Halli hallå!

Sitter just nu och har fikat klart. Mysigt att fika ibland med vännerna!
Senare eller snart så blir set Konfa! Första gången i år då... Ska nämligen vara fadder! :D
Kommer bli grym!
Ursäkta för kort inlägg men hinner inte mer och ville bara blogga lite eftersom jag inte är säker på att jag hinner senare!

Ha det så bra!
KRAM


Mobilvideos till bloggen?


Tävlar om iPhoneskal

Jag är med och tävlar om ett iPhoneskal på themobilestore.se. Om du också vill tävla gå in här, hos den här tjejen!

Dagens vill ha!


Prenumerera


Nytt konto

God morgon!

Sitter som alla andra morgonar och väntar på vännen min som ska komma.

Men det jag tänkte berätta var att jag gjort ett nytt konto på instagram. Och undrar om det kanske är någon som vill följa mig kanske? Jag har från och med nu bestämt att kontot photooamanda kommer bara var fotografier. Och det nya kommer vara allt! Visst är ju det också foton. Men alltså inte så "proffsiga" som på den andra!

Nu ska jag gå hej då!


Wuhuu

Kolla!! Grymt ! Längtar så!


Veckans blogg + vinnarna 23/9


 

Ny header!

Gammal:
Ny:
 
Vilken blev finast?
  
pollcode.com free polls 

Veckans att göra


Ja/Nej?

 
Ska jag ha en ny design?
  
pollcode.com free polls 

God morning

Ligger i sängen och inser att det är söndag och det ända jag ska göra hela dagen är att plugga och duscha senare. Idag drar jag även veckans blogg runt 19 så håll utkik!

Ni får ha en bra dag! Roligare än min åtminstone!
KRAM


Läs Twitter

Läs mina typ tre senaste tweets! Håller på att dö... Av skratt :P

(@photooamanda)

Glöm inte kolla våran vlogg!


Water abstract

God morgon!

Ligger just nu i sängen och tittar på tv. Idag är det lördag,fast det vet nog alla redan, men så idag ska jag slappa,äta godis,plugga och jag vet inte.. Vad ska ni göra idag?

Funderar lite på att göra om min design.. Men jag vet inte hur jag vill ha den. Ingen med en idé kanske?
 
Glöm inte kolla våran vlogg!
Men nu ska jag spela lite wordfeud,twittra och titta på tv. 
Vi hörs!
KRAM

Fredag!

Hejsan!

Sitter just nu i soffan och väntar på Klara så vi kan gå till skolan. Idag är det fredag (för ni som inte redan listat ut det) och jag känner verkligen att det var riktigt bra att den var just idag. För jag orkar inte ha världens längsta och tråkigaste dag idag... Så 5 timmar är ju helt ok. I skolan idag är det nästan vara slappa lektioner. Dagen börjar med en spanska lektion och sedan Matte och sen idrott. Där efter har vi lunch och sedan har vi SV och sista lektionen är slöjd. Efter skolan ska vi ha ett litet kalas för syrran som fyller år idag! Grattis på 11 årsdagen Matilda!

Ha en bra fredag!
KRAM


Present fixad

Hejsan!

Sitter just nu hemma hos Klara. Innan var vi på stan och fixade present till Matilda (syrran). Blev ett armband och ett present kort på Bokia :) eftersom det var något på Bokia hon ville ha och jag vet inte vad det var sp får hon fixa det själv. Hehe. Men snart ringer hon väll och vill ha mat så får väll gå hem snart. Plus att jag börjar nog bli lite sugen på baconsåsen som står hemma i kylen! ;)

Inlägget som kom för typ några minuter sedan ska egentligen vara gårdagens men jag ändrade bara rubriken... Hoppas man fattar ändå.

Ha det!
KRAM


Dagen igår

Förlåt för att jag ej har svarat på era kommentarer. Men jag kan inte göra det via mobilen, och jag har inte haft tid att koppla upp datorn. Hänt mycket idag som jag tänkte att jag skulle berätta nu:
Imorse var det inbrott i huset bredvid, jag har inte märkt något av det förrens morgonen, då poliser stått och fotograferat,pratat och så med boven. Eller bovarna. För det var två. Men så varit lite rädd och så kan man säga, även fast jag vet att han är fast. Men sedan har jag varit i skolan efter det gick jag till XP och åt pizza,spelade plockepinn och pratat. Vid 18 gick vi till kyrkan :) så varit lite fullt upp. Nu har jag inte haft ork heller,är lite trött och så. Men nu ska jag fortsätta smsa lite med Klara sen ska jag försöka att sova.

God natt
(förlåt att det kommer så många instagrambilder..)


VIKTIGT

Nu är det såhär att en från Israel på instagram då har tagit två av mina bilder. Än på mig och Klara fast siluetter och lagt upp på hennes och skriver inte alls att det inte är hennes eller att de är mina. Jag är så grymt arg håller på att slänga telefonen i golvet helt ärligt. Hon svarar mig inte heller och jag får damp typ...

Update: har anmält henne nu, hoppas instagram tar tag i saken nu bara!


Bloglovinbyten!


Första vloggen

 
 
Vissa kanske redan har sett vloggen på VÅRAN blogg. Men tänkte att mina läsare ska få den med! Skriv gärna vad ni tycker med att jag börjat vlogga! (Eller ska försöka)

PRAO

Hej på er!

Jag har nyss kommit hem från en skoldag utan lektioner. Trevligt! Jag har ätit lite mat och ska snart gå iväg och prata med min handledare på praoplatsen. Hon ska få skriva lite papper och sedan är det klart så det är inte så komplicerat. Sedan efter det har jag en liten paus och sedan ska jag på Utvecklingsamtal. Så helt plötsligt har jag faktiskt ett schema. Och bet precis vad jag ska göra idag. Det är inte ofta jag har så här mycket att göra och planera. Som tur är så är man relativt duktig på att planera.

Vi syns när jag kommit hem förmodligen! Och då svarar jag även på kommentarer!
Ha det bra!
KRAM


Höstbild


Vloggen

Hej på er!

Nu är vloggen uppe på min och Klaras kompisblogg! Det är bara att gå in och kolla: http://daggmaskarna.devote.se

Välkomna!


Live your life

Hejsan hoppsan!

Idag har varit en väldigt bra,skrattig och pratig dag! Helt okay verkligen! Har haft musik,No,PT och matte.. inte de roligaste ämnena direkt,förutom musik det är grymt!, men ja varit kuk ändå som sagt!
Efter skolan gick Klara med mig hem, vi åt och sen fixade vi en vlogg. Så på våran kompisblogg kommer det förhoppningsvis komma upp en vlogg innan natta! Så håll utkik! Sen har vi suttit och prata,spelat,redigerat vloggen och jag tittat lite på tv och så. Rätt så skön dag ändå!
 
Ni får ha en grym kväll så ses vi!
KRAM
Va med i veckans blogg?

A boat










Morgonblogg

God morgon!

Sitter just nu i soffan och väntar på att tiden ska bli tid att gå till skolan. Har typ haft jätte problem med vad jag ska ha på mig... Hatar verkligen att bestämma kläder! Men nu får set bli en slapp koftaktig sak och ett par jeans....

Men ni får ha en bra måndag
KRAM


Vinnarna + ny omgång!


Grattis till er!
 

Tävlar om ett iPhoneskal

Jag är med och tävlar hos Linnea om ett iPhone skal från iPhone4skal.com.

Daggmaskarna

Hej!

Nu är våran kompisblogg tillgänglig! Om ni vill se den kan ni gå in på daggmaskarna.devote.se

Välkomna!

KRAM


Kompisblogg

Hejsan hoppsan!

Vet ni vad Klara och jag håller på med? Jo vi håller på att göra en kompisblogg :) Jag publicerar inte adressen förrens vi är klara med den tänkte jag :) Vi har tagit bilder och vissa blev faktiskt bra! Vi kommer använda oss av devote.se. Vi tänkte eftersom att Klara förmodligen flyttar till Göteborg och går gymnasium där, så vill vi verkligen hålla kontakt på så många olika sett som möjligt och hoppas på att något av det kommer att funka! Så denna blogg ska vi då spara.. Och förhoppningsvis fortsätter vi att blogga på den också. 
 
Sen har vi bestämt att skita i vloggen som inte går att ladda upp.. Vi kan ju spela in en ny någon gång :) Om ni följer Klara,min och kompisbloggen kommer det säkert bli en del upprepning.. Men ja här kommer juvara där jag bloggar mest eftersom detta är min blogg.. Där kommer det mesta bestå av vloggar :) Så om ni vill se vloggar kommer den bloggen vara lite bättre pådet förmodligen! Men kommer med adress så fort som allt är klart på bloggen!
 Ikväll drar jag veckans blogg! så sista tiden att anmäla sig nu!
 
Vi ses hörni!
KRAM

Sådär! :)

Nu är det fixar med så att du kan ladda upp 800px-bilder!
wiho! :)
MVH http://fotokobran.se



Kan inte ladda upp! :@

Bild i repris

God morgon!

Jag ger snart upp! Vloggen funkar verkligen inte att ladda upp.. lät videon ladda under natten men då hade internet försvunnit så jag var tvungen att börja om.. nu tänkte jag att jag skulle korta ner den lite till och fösöka igen! 
 
Men idag ska jag till kyrkan vid 11.00. Efter det skulle nog jag och Klara hitta på något :) 
 
Ikväll drar jag veckans blogg! så sista tiden att anmäla sig nu!
 
Ha en bra dag!
KRAM

Instagram

Är verkligen grymt beroende av instagram! Ingen annan?? Följ mig? {photooamanda}

Den här bilden blev dagens bild på pixlagram.com ! :) min bild då asså!


90%

Hej på er!

Ligger just nu i min säng och stirrar ut min dator... Videon håller på att sparas och ja det tar ju inte direkt 10 minuter. Har nu hållit på i minst 1 timma i alla fall. Men ja nu är det äntligen inte så långt kvar. Dock ska den upp på youtube också och det tar ju tid. Ja man kan säga att jag har grymt tråkigt.

Ingen som lust att kika lite? @photooamanda

KRAM PÅ ER


Helt amazing!

 

Teenagerposts #4


Movie Maker

God morgon!

Precis börjat med att lägga upp videon på youtube så nu ska vi se hur lång tid det tar.. Snälla någon där ute som har Movie maker? Någon som då vet hur man klipper videos där? Eller något annat program där du kan klippa ut vissa delar i videon som du inte vill ha?

Men idag ska jag & mamma ut på en fotorunda,kanske hänger även syrran med. Det var väldigt länge sedan jag var ute och fotografera nu. Har snart inga bilder att ladda upp! Så denna bild i inlägget är inte så bra men som sagt så har jag typ inget att ladda upp..
 
UPDATE: Jag har nu lärt mig att klippa! så nu gäller det att ta in den 20 minuter långa videon (som tar evigheter) i movie maker igen och klippa bort de bitar som ska,så slipper ni se på så långt.
Ni får ha en bra dag!
KRAM
 

Hinner inte

Bild i repris
Hej på er!

Tänkte jag skulle avslöja vad överraskningen va! ........ Jo det var ju en Vlogg, jag och Klara lyckades med att göra på XP. Dock är den 20 minuter lång och jag vet inte hur man klipper ut delar i moviemaker... NÅGON SOM VET??!
 
Den har i alla fall precis sparats.. tog 2 och en halv timma... Men så jag hinner tyvärr inte lägga upp den nu eftersom jag är så grymt trött så jag knappt orkar tänka.. 
 
Jag höll nästan på att glömma... Jo Amanda gissade ju rätt, det var ju en videoblogg.. Så du får en extra överraskning.. en länk! (tryck på namnet!)
 
Sov så gott!
KRAM

Coolingar!

Hej coolingar!

Nu för en stund sedan kom jag hem från skolan. Hände inget speciellt i skolan och orkarinte skriva ner.. ändå ganska tråkigt att läsa antar jag. 
 
Som jag skrev förrut... Så har jag en överraskning till er! Håller på att ladda ner en grej nu så jag kan fixa den överraskningen! Jag hoppas jag blir klar innan natten annars kommer den förhoppningsvis upp imorgon/Söndag!
Vad tror ni överraskningen är?
 
 
Ni får ha det så jätte bra!
KRAM
Glöm inte anmälla er till veckans blogg! 

Överraskning påväg!

Hej på er!

Sitter just nu i skolan och väntar på att spanska lektionen. Jag och Klara har fixat en överraskning till er igår! Den kommer kanske upp idag senare!

KRAM


Vi drar till XP..

Hejsan hoppsan!

Nu har jag tid att skriva ett litet inlägg om dagen. Har nämligen varit i skolan idag, äntligen frisk! Först och främst hade vi SO där vi jobbade lite med partier och så (?). Sen så hade vi spanska är vi bara läste igenom de kapitel vi har hunnit med än så länge. Efter det hade vi Svenska.. där vi tittarpå film "Romeo och Julia". Jag har missat ungefär en timma på den, så fattade typ ingenting idag :P Sen var lunchen..Då gjorde vi inte så mycket.. Visatt och pratade lite. Sedan hade vi hemkunskap då vi hade teori,vi satt och skrev ner en måltid och vad det skulle kosta typ (kort sammanfattning). Efter hade vi No i 1 och en halvtimma :/ Men den gick ganske så fort ändå. Vi jobbar med kemisk bindning, och det är faktiskt lite kul. Sen gick vi hem. Jag åt och nu sitter jag här och väntar på att Klara har varit ute med sin hund Anton sen drar vi till XP :D Skönt att äntligen kunna få gå dit! Grymmaste stället i stan!
 
Ni får ha en fortsatt bra dag så ses vi!
KRAM
 

Följ mig på bloglovin!


Back to school

Hejsan hoppsan!
Sitter just och väntar på att Klara ska komma så vi kan gå till skolan :)

Är så glad att jag entligen är frisk och kan gå ut :) indra hur mycket jag missat i skola egentligen... Får big ta hem en del och jobba med här hemma :/ men det gör jag till helgen... Det får bli en plugghelg.. Efter mina vänner åker ändå iväg med Båten, kommer sakna dem så mycket! ;)

Ha en bra dag!
KRAM


Twitter

Alla som följer mig på twitter följer jag tillbaka!! Så följ mig: @photooamanda !!

KRAM


Nytt!

Beställde från H&M förra veckan, detta kom idag!
Svarta koftan: 199:-
Blommiga blusen: 49.50 :-
Stickad tröja: 199:-
3 pack hipsters: 79:-
Strumpor: 79:-
iPhoneskal: 29.50:-

Mumsigt

När man är sjuk får man vara onyttig!!


Hårinpackning


Jag måste bara tipsa om denna hårinpackningen! Den är verkligen grym! Du får väldigt fint hår! 
  • Det frissiga försvinner
  • Håret blir glansigare
  • Luktar gott
  • Blir väldigt mjukt!
Köpt på Ica

99 saker om mig

 



1. Fullständigt namn? - Helena Amanda Jönsson
2. Exakt ålder? - 15 och 5 dagar
3. Vart bor du? - Lysekil
4. Bor tillsammans med? -Mamma och syrran
5. Husdjur? -Har inga husdjur
6. Färg på ditt hus? -Gult&brunt. Hos pappa grått&vitt
7. När är du född? -7 september 1997
8. Klass? - 9F
9. Vilket år tar du studenten? -åh jag orkar inte räkna.. men jag går i 9:an och om 4 år då... 2016
10. Något jobb? - Nope
11. När ska du sova ikväll? -Ingen aning det får vi se då! 
13. Duschat idag? - Nope inte än så länge
14. Kramat någon idag? - Nej
15. Pussat någon idag? - Nej
16. Vad har du ätit? - En yoghurt
17. Dagens klädsel? - pyjamas
19. Dagens sötnos? -


20. Dagens roligaste? -


21. Har du många vänner? - Nja.. 
22. Hur många har du kysst? - typ 1 eller 2
23. Vem kramade du senast? - Mamma
24. Hur många vill du ha sex med? - Ingen just nu
25. Hur många har varit otrogna med dig? - Ingen 
27. Har du pojk-/flickvän? - Nope
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Mamma 
29. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? -Mormor- okej du kram

FAVORIT:
31. Film? - Hitta nemo!
32. Låt? - Summer paradise
33. Mat? - Baconsås & pasta
34. Dryck? - Coca cola
37. Stad? -Göteborg/Jönköping
38. Land? - Sverige (det ända land jag varit i förutom Norge :P)
39. Ämne i skolan? Musik
40. År? - 2012

SENASTE:
41. Personen du tänkte på? - Ehm nu tänker jag på typ alla bara för att du frågade.. 
42. Personen du kysste? -
43. Gången du spydde? - Innan sommarlovet
44. Gången du grät? - Förr,förra fredagen
45. Pizzan du åt? - Kebab 4/Amandas/ och alla andra namn den har, alltså kebabpizza med pomfrites
46. Gången du var i göteborg? - Oj det minns jag inte, det var länge sedan!
47. Gången du var i stockholm? - Har aldrig varit där..
48. Gången du var full? -
49. Gången du var hög? -
50. Personen som såg dig gråta? - Rickard/Klara

ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - Båda!^^
52. Hund eller katt? - Hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Beror på humöret
54. Tv-spel eller datorspel? -Tv-spel 
55. Singel eller upptagen? - singel
57. Lunarstorm, helgon eller playahead? -Vet inte vad ngt av det är? 
58. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad
59. Big brother eller paradise hotel? - Ingen aning ;)
60. Svart hår eller blont? - Blont
61. Blåa ögon eller bruna? -Blåa
62. Choklad eller lakrits? - CHOKLAD!
63. Göteborg eller stockholm? - Göteborg (eftersom jag inte har varit i stockholm)
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger
65. Coca cola eller fanta? - Coca cola!
66. Pizza eller kebab? -Pizza
67. Randigt eller prickigt? - Spelar ingen roll
68. Älska eller älskas? - Älskas
69. Leva eller dö? -Leva!

ANTAL:
70. Personer du älskar? -Alla som står mig nära! Orkar in räkna.. 
71. Personer du hatar? - 0
72. Personer som sagt jag älskar dig? -4/5 + familj och så
73. Personer du hånglat med inom en 24-timmars-period? - 0
74. Glassar du ätit på en dag? - 2
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? -Har aldrig varit på ngn riktig konsert.. O inget planerat
76. Gånger du haft minnesluckor? - ingen aning
77. Piercingar har du? - 2 (öronen)
78. Personer du saknar just nu? - En del! minst 10!
79. Gånger ditt hjärta brustit? -2-3

VEM:
80. Vill du kyssa nu? - Ingen
81. Ska du träffa imorgon? - Ingen bestämt..
82. Sjöng du senast för? - Mamma & syrran
83. Hade du senast en msnkonversation med? - Oj det måste varit Klara, har inte varit inne där på jätte länge..
84. Spelade du tv-spel med senast? - Kusinen tror jag..
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? - Ehm... har ingen aning!
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Ingen tror jag
87. Förtjänar att dö? -
89. Vill du sova brevid inatt? - Min kudde!

VAD:
90. Gör dig glad? - vännerna+familjen
91. Gör dig ledsen? -
92. Vad vill du helst göra nu? - fotografera..
93. Önskar du att du slapp göra? - vara sjuk
94. Vill du ha nu? - Choklad!
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Jag har ju precis haft min födelsedag.. 
96. Längtar du till? - Konfan börjar (ska vara fadder!!),höstbalen och första lägret!
97. Tycker du om dina betyg? - De är väll okay
98. Ångrar du i ditt liv? -  Inget spec
99. Är det bästa som har hänt dig? - Att jag träffade Klara & att jag är kristen!


Kommentarer

Jupp såhär spg det ut. Själv är jag lite glad faktiskt att ni hittat hit!
Nu ska ni alla få svar oxxå!
 
KRAM

God morgon folket!

Jupp nu är jag vaken. Har ingen feber idag.. Nice! Dock stannar jag hemma idag för jag behöver en vilodag.. Plus jisses så förkyld man kan va då.. Nyser hela tiden... Hur va det? Om man nyser var det att någon pratade dumt om en då? Vet ni om det ordspråket? Har jag fel?

Ajja i alla fall.. Gick precis in här kollade på kommentarer.. Ojsan det var en del kommentarer jag behöver svara på där. Ska svara på de så fort jag orkar ta upp datan ;)

Ha en bra dag
KRAM


Nu ska jag inte sova

Hej på er!

Just nu ligger jag i sängen och är både trött och inte trött.. Så ska ligga och pilla lite med mobilen tills jag blir trött.
Jag måste också kom ihåg att stänga av alarmet.. Så att inte det ringer och väcker mig i onödan imorgon.. :/ jag stannar nämligen hemma imorn med för att återhämta mig helt från febern.. Hade ju lite feber imorse, så måste ha en feberfri dag imorgon med...

Kan tyvärr inte svara på era kommentarer här via mobilen, så svarar på de imorgon.


Sov gott
KRAM


Min sjukliga dag

Heeej!

Idag har jaghaft det väldigt tråkigt..
 Har inte haft särskilt mycket att göra alls.. Är fortfarande sjuk, men är på bättringsväg! 
Jag har mest legat i sängen och degat. Titta lite på tv,varit på datorn när jag fick lite ork till det, messat med Klara & pillat på mobilen med t.ex instagram & twitter. Jag tog mig även en kexchoklad, eftersom jag börjar få tillbaka smaken på allt nu!

Kika mig: @photooamanda
Wordfeuda mig: @Heamjo15
Drawa (Draw something) till mig: @Heamjo15

Ja det var min sjukligt tråkig dag.. Hoppas ni haft en BÄTTRE dag!
KRAMIS
Glöm inte anmälla er till veckans blogg!

Vilken redigering?

Vilken redigering blev bäst tycker ni?

-Tidsinställt

Tröökigt

Jag vill inte vara sjuk längre... Har super duper tråkigt... Jag bara ligger här i sängen och tittar på tv...

Men jag hoppas ni får en bra dag!
KRAM


Myser

Myser med min älskade nya filt. Super mjuk!


`



Jag måste tipsa om detta objektiv! Det är verkligen så bra! Jag älskar det! Om du nu är tveksam på att köpa det så läs detta:
Jag tycker det är såå värt att köpa! Det kostar inte mycket, och det är väldigt bra!
 

KRAM

Sjuk igen

Hej på er!
Ligger just nu i sängen och orkar verkligen inte göra någonting. Jag orkar knappt skriva detta på mobilen. Men jag ville ändå uppdatera, bloggen ska ju inte få stå tom. Men om jag inte minns fel har jag redan gjort ett tidsinställt inlägg idag. Tror det kommer senare.

Jag kan inte se min blogg via min mobil. Är det någon annan som inte kan se den?
KRAM


Vinnarna i veckans blogg+ ny omgång!



Startar en ny omgång direkt!


Nymålade naglar

Har precis målat mina naglar. Själv blev jag väldigt nöjd!
Vad tycker ni?
 
KRAM

100 sanningar

100 sanningar om mig.

SENASTE:
Dryck: Juice
Telefonsamtalet: Mamma
SMS: Jag kommer nu (till Klara)
Sång du lyssnade på: Psalm 16
Gången du grät: Förra fredagen

HAR DU NÅGONSIN:
Dejtat någon två gånger: Nope
Har någon varit otrogen mot dig: Nej inte vad jag vet! 
Varit kär?: Jarrå
Förlorat någon speciell person: Ja 
Varit deprimerad: Ja
Varit så trött att du somnat sittandes: Ja

DINA TRE FAVORITFÄRGER:
färg 1: Limegrön
färg 2: Röd
färg 3: Ljus rosa

I ÅR HAR DU:
Lärt känna en ny vän: Ja 
Fått ditt hjärta krossat: Ja
Skrattat så att du har börjat gråta: Ja 
Träffat någon som förändrat ditt liv: Ja
Insett vilka som är dina äkta vänner: Ingen aning
Fått reda på att någon har pratat om dig: Har jag väll säkert
Kysst en kompis: Nope

BLANDAT:
Hur många av dina msn-kompisar har du träffat: Alla
Hur många barn vill du ha: 2
Har du några husdjur: nope
Vill du ändra ditt namn: nej
Vad gjorde du under din förra födelsedag: Jag var på XP
Vilken tid vaknade du idag: klockan 8.06
Vad gjorde du igår runt midnatt: grejade med telefonen
Någonting som du längtar till: 25 september-då börjar konfan (dax att bli fadder) 16 november-sjövikslägret!
Senaste gången du träffade din pappa: två veckor sedan
En sak du skulle vilja ändra om ditt liv: Vet inte
Vad lyssnar du på just nu: Mamma,mormor och syrran som pratar
Har du någonsin pratat med en person vid namn Jens: jupp
Vad gör dig irriterad just nu: Mammas dator surrar!
Vad är ditt namn: Amanda
Singel/upptagen: Singel
Stjärntecken: Jungfru
Kille eller tjej: tjej
Grundskola: Gullmarsskolan klass 9F
Gymnasie: -
Högskola: -
Hårfärg: Rödbrun
Långt eller kort: Långt
Längd: 1.66cm

Vad gillar du gällande dig själv:
Piercings: öronen
Tatueringar:-
Höger eller vänster: höger

DIN FÖRSTA:
Operation: -
Piercing: öronen!
Tatuering: -
Bästa vän: Lina tror jag ;)
Sporten du spelade: Det var nog dans
Husdjur: Katt
Vaccination du minns: Haha ingen aning 
Konsert: Jag har inte varit på någon speciell
Förälskelse: Haha jadu..
Alkohol du drack: -

JUST NU:
Äter du: Inget
Dricker du: cola
Är du på väg att: Göra klart dessa frågor 
Lyssnar du på: mormor och mamma som pratar
Väntar du på: att x-factor ska börja

DIN FRAMTID:
Vill du ha barn: Jupp
Vill du gifta dig: Ja
Karriär i åtanke: Blir en bra fotograf

VAD ÄR BÄST MED MOTSATTA KÖNET?
Läppar eller ögon: ögon
Kramar eller pussar: kramar
Kortare eller längre: längre
Romantisk eller spontan: romantisk
Snygg mage eller snygga armar: snygg mage
Tatueringar eller piercingar: piercingar
Känslig eller inte: mitt i mellan
Ragg eller förhållande: förhållande
Bråkstake eller tveksam: varrå tveksam?

HAR DU NÅGONSIN:
Kysst en främling: Nej
Tappat glasögon eller linser: Nope
Haft sex på första dejten: nej
Krossat någons hjärta: Vet inte..
Har du blivit arresterad: nej
Dissat någon: har jag nog..
Gillat din killkompis (mer än som vän): Ja

TROR DU PÅ:
Dig själv: Ja
Mirakel: Ja
Kärlek vid första ögonkastet: Ja 
Himlen: Ja
Tomten: Det är väll klart!
Att kyssas på första dejten: Vet inte 
Änglar: Ja

SVARA ÄRLIGT:
Haft mer än en pojkvän på samma gång: Ja när jag var 7 :P
Tror du att det är möjligt att vara trogen hela livet ut:  Jadå
Vad kan du verkligen inte leva utan: Vänner
Vad vet inte så många om dig?: Att jag är mörkrädd kanske?


Dagens outfit

Idag ser jag ut så här. Ska alldeles snart gå till kyrkan.
Sen kommer mormor!

Ha det så bra så länge!
KRAM


Q/A

Har tråkigt så här kommer några frågor jag hittade någonstans:
 
Q-Singel eller i ett förhållade? 
A-Singel
 
Q långa förhållanden eller korta?
A-Långa förhållanden
 
Q-Hela ditt namn?
A- Helena Amanda Jönsson
 
Q-Vad har du gjort idag?
A- haft spadag & varit på fadderträff
 
Q-Är du på bra humör nu?
A- JA
 
Q-Vad tycker du är snyggt hos killar?
A- dreadlocks!
 
Q-Filmkväll eller fest?
A- Beror på vilket humör man e på ;)
 
Q- Gillar du att kramas?
A- JA 

Q-Någon sak du inte kan klara dig utan?
A-Min kamera/mobil!
 
Q-Roligaste ämnet i skolan?
A- Musik
 
Q- Hund/Katt?
A- Hund
 
Q- Bästa minnet?
A- Jadu.. När jag upptäckte gud första gången!

åttonde september tvåtusentolv

Hejsan hoppsan!

Har nyss pratat med käraste Klara. Pratat en massa! Innan det var jag iväg på fadderträff (klara skulle oxxå vara med, men hon mådde inte bra) Det var grymt! Så nu ska man vara fadder detta året då till alla nya konfirmander! Så grymt! ÄLSKAR'T!
Dagen har varit grym! Vid 1 tror jag så gick jag till Klara där även Elin var. Bytte om till bikini och hade en härlig spadag. Fick smoothie och kladdkaka! MUMS! det var riktigt skönt! Senare gick jag hem och åt, sen "sprang" jag typ ner till busstationen för att jag närkte att klockan snart var tjugo över.. jag skulle nämligen träffa Hampus som kom med bussen! Sedan gick jag,Elin och Hampus och gungade i parken sedan gick vi till XP och då var det fadderträffen då.. Kände att detta inlägg blev lite rörigt men jag hoppas ni förstår ändå!
 
KRAM

Dagens planer 8/9-12


Min födelsedag 7/9-12

God morgon!

Jag hade en grym födelsedag igår!
Började med att mormor ringde mig och sjöng, sen kom även mamma &syrran in och sjöng!
I skolan hände inte så mycket.. Jag virkade klart min prov virkning. Och började virka mitt mobilfodral.
Efter skolan gick jag hem och där väntade mamma och Matilda på mig. Mamma beställde pizza och sen fick jag öppna de presenter som kommit och som var från dem. Sen tog mormor med sig pizzan till oss. Sen åt jag.
Jag satt och vila ett tag efter och därefter gick jag hem till Klara, där Hampus också var. Sen mötte vi Elin och gick till XP. På XP gjorde vi lite allt möjligt, bland annat spelade pingis,spelade något bilspel på xbox och sen hade vi andakt. Där alla först och främst sjöng för mig! Haha.. ush jag gillar verkligen inte när folk sjunger för en på födelsedagar. Men sen hade vi själva andakten då.. Efter körde vi lite lekar. Ja sen vid jag vet inte 11 tror jag så gick jag,Klara,Elin,Daniel,Hampus och en annan kille (jag faktiskt inte riktigt vet namnet på) ut på en promenad bort till norra hamnen och vi, ja i alla fall jag och Klara, var grymt flummiga verkligen! Jag super duper hungriga! Men vi gick och hade sköj i alla fall! Sedan gick Hampus och Elin tillbaka. Vi andra fortsatte gå en bit till. Sedan gick vi till XP och hätmade något... Och sen gick jag och Daniel och "lämnade" av Klara hemma hos henne, sedan gick vi till mig där Daniel "lämnade" av mig och sen gick han hem. Jag åt lite och sen gick jag och la mig och grejade med mobilen till strax efter 2 eller kanske senare. 
Det var min braiga dag det!

Jag fick en kommentar om att jag kanske kunde lägga upp en video/bilder på det jag fått. Och absolut kan jag göra det! Men jag måste ha fått alla mina presenter först helst! Dock får jag inte det från pappa förrens i oktober.. Och även en annan sak från mamma som han tar med sig. Men jag kan ju lägga upp en då.. Eller?
 
Ha det så bra!
KRAM

´

 
 
 
Idag är det ingen vanlig dag... För idag är den min födelsedag! :D
Jo idag fyller jag faktiskt 15 år! Helt otroligt! Nu du Klara är jag faktiskt lika gammal som du! ^^

Typ 2 timmar

... Till att det är min födelsedag!! Aaah! Happy girl here! Äntligen 15 och inte liten längre!!

KRAM


Börja videoblogga...

Hejsan hoppsan!

Alldeles för ungefär någon halv timma sedan bad jag om att min hvudvärk skulle försvinna och att jag skulle bli frisk. Det verkar som att det funkade! Nu harjag ingen huvudvärk! Jag ska då banne mej vara frisk imorgon! Det är ju liksom min födelsedag imorgon! Då MÅSTE man väll gärna vara frisk? Jag får ju absolut inte missa överraskningen vännerna gör för mig på XP heller! Ah jag är så nyfiken! Jag börjar bli väldigt galen på min space-knapp på datan, det har visst bestämt sig för att sluta fungera.. Så jag får trycka för kung och fosterland på knappen för att den ska reagera! Måste försöka fixa det på något sätt... Kanske dax för en ny dator?
 

Men nu ska jag säga det jag egentligen tänkte skriva. Jag hade tänkt mig att jag skulle försöka börja videoblogga lite och så. Jag hade tänkt att göra det idag om jag hade kunnat få se lite piggare ut.. men det verkar som att det inte riktigt blev så.. Men kanske i helgen? vi får se om hur mycket tid jag har i helgen. Jag har faktiskt lite planer för denna helgen! Vad tycker ni ska jag börja vlogga? Har ni något tips på i vilket program man kan redigera sina vloggar?
 
KRAM PÅ ER

Tävlar om en kelly moore kameraväska!

Jag är med och tävlar hos Jonna Erlandsson om att vinna en Kelly Moore kameraväska från fotobag.se
Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

Twitter

Tryck på bilden!
 

A kind of a flower

Hej!

Visade sig att jag inte alls var frisk.. Vaknat några gånger inatt av att jag har ont i kroppen.. Så fick bli att stanna hemma idag med. 
Just nu smsar jag med Klara & ska beställa lite kläder från H&M :)
 
Ha det så bra!
KRAM

femte september tvåtusentolv

Hej på er!

Har precis tittat lite på tv och ätit choklad. Mår mycket bättre nu så det är jätte bra! Blir då att gå till skolan imorn, ja om jag inte blir sämre igen då.. Men det tror jag inte.
 
Ja ni får ha en bra kväll!
KRAM
 
 

Cross nailart

Målade mina naglar för att jag hade tråkigt. Men nu har jag världens huvudvärk...
Hehe...
Hiss/Diss?


Ben&jerry's

Hej på er!

Ligger tyvärr hemma sjuk i sängen. Ont i kroppen och i halsen. Och huvudet håller på att sprängas (typ)
Men eftersom mamma är så grym så hade vi redan glass hemma! Mums!

Hoppas ni får en bra dag på jobbet och i skolan så ses vi!
KRAM


'

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De har grymt billiga & snygga iPhoneskal!

Hem ljuva hem

Jag orkar typ ingenting! Därför blir det bara ett mobilinlägg.... Måste in i duschen också.... :/ Jag är väldigt trött!


KRAM


Photoshop Tips-Så jag oftast redigerar


1. Börja med att välja den bild du vill redigera.
2. Sen lägger du på ett justeringslager med Nivåer,där ändrur du lite hur du tycker men den ska bli ganska "vitljus", nästan som en liten dimma på. Du ändrar då på utgångsnivåer,sen ljusar du upp den lite & med en väldigt liten "klick" höjer du mörker också.
3. Sen ökar du konstrasten till fullt!
4. Sen om du vill/om det behövs kan du lägga på ett nytt nivålager. Där du ändrar färgerna. Just på denna bild har jag ökat det blå & röda lite!
5. Sen kan du alltid öka mättnaden lite, eller öka ännu mer kontrast, finslipa lite!
 
Hoppas det för uppskattat!
KRAM

Gröna löv

 


 
 
 
-Tidsintällt

Sista inlägget

..... Innan jag åker!
Hej då kära läsare vi ses kanske imorgon eller på onsdag!

ha det så bra!
KRAM


Nya hårfärgen

Nu får ni se före och efter bild! Inga bra bilder dock.. Har tyvärr inga bättre än... :/


Andra september tvåtusentolv

Tjoohooo!

Som niser har jag startat "veckans blogg"-tävling. Kul att så många redan är med! Jag tänkte i alla fall kika in och säga att jag har bara ett inställt inlägg imorgon och på tisdag, eftersom jag ska iväg på "läger" med klassen. Vi ska vandra mååånga kilometer... vet inte exakt men grymt många tar i alla fall inte bara 3 timmar ;) Men halva klassen (vi är egentligen 3 klasser,F,E&C) kommer paddla dit och vi andra kommer gå (jag går då alltså dit). Sen så kommer de som paddla få gå hem istället. Men så vi ska då alltså sova ute i skogen, vi F:are delar på ett tält. Sen kan folk sova vindskydden om de vill också (hoppas verkligen några gör det). Ja sen kommer vi... njae asså jag vet inte så mycket vi kommer göra men jag berättar nog när jag kommer hem och så :)
 
Jag har inte bloggat så mycket idag eftersom jag packat,pluggat och varit i kyrkan.
Har ni sett min nya design förresten? Skriv gärna vad ni tycker! Hiss/Diss? Om ni inte ser den tryck F5
 
Ni får ha det så bra!
KRAM

Veckans Blogg

Jag startar nu veckans blogg här på photoobymee :) Varje söndag (om inget hindrar) drar jag veckans blogg från och med idag! 
 
>ANDRA KOMMENTARER SOM INTE TILLHÖR ÄMNET SKRIVS I INLÄGGET ÖVER ELLER UNDER TACK<
 
Ha det så bra!
KRAM
 

Tips till er läsare!

 

Finalist!

Direktlänk till inlägget
Hejsan!

Kollade precis in på bloggen efter att ha varit i kyrkan och fick se en trevlig kommentar att jag har blivit finalist i Enander's fototävling! 
 
Så om ni röstar på mig (nr 2) så får ni en länk här på min blogg! Jag skriver alltså upp allas bloggar i ett inlägg OM ni skriver att ni har röstat för det blir lite svårt för mig att veta annars!
 
KRAM PÅ ER

Skämt

Haha detta gjorde min dag!


Postkodmiljonären

Hejsan hoppsan!

Sitter just nu med nyfärgat hår och tittar på postkodmiljonären. Ni ska nog få se imorgon hur det blev. Men först och främst ska jag till kyrkan imorgon.


Ha det så bra!
KRAM


Vad vill ni ha mer i bloggen?

 

3 Sunset photos

|FOTOGRAF & REDIGERARE: Jag | KAMERA & OBJEKTIV: Nikon d3100 & Tamron AF 18-200mm|

Gårdagen

Hejsan hoppsan!

Jag tänkte jag skulle berätta om min gårdag. Eftersom det var fredag så gick jag först till skolan som alla andra vardagar. Sedan efter skolan gick jag och Klara hem till mig, hämtade mamma och sen gick vi ner till klippstugan, för jag skulle då klippa mig. Vi mötte Hampus där nere. Mamma betalade bara sen gick hon. Sen tog det väll 30-45 minuter eller något tror jag. Det var jätte skönt att få bort de slitna topparna,ungefär 1.5 dm. Så nu har jag braiga lockar inte fluffiga fula frissiga lockar :) Men efter jag hade klippt mig gick Hampus och åt, Klara gick hem och gjorde något och jag gick iväg med mamma och köpte pizza. Vi gick hem och åt och sen gick jag till XP, Hampus och Klara hade redan kommit dit. Det var en bra kväll, var dock väldigt trött. Så vid halv 11 gick jag hem. Ja sen gick jag och la mig. Grejade med mobilen, tröttheten försvann så vid halv 1 någon gång tror jag att jag bestämde mig för att lägga ifrån mig telefonen. 
 
Vaknade vid 8.30, kunde inte somna om så nu har jag legat vaken och tittat på tv sedan dess. Nu ska jag fortsätta titta på tv i alla fall.
 
Ha det så bra!
KRAM

RSS 2.0