Tusen gånger starkare


Heeej!
Idag ska jag och klassen iväg till folkan och titta på bio!
Eller jag egentligen hela 8:an då men.. AJJA
Och jag har själv inte sett filmen så det ska väll bli kul antar jag.. Men ja jag känner att jag hinner inte med bloggning så mycket just nu.. Igår t.ex så var det skola sen var jag med Klara och åt jag och sen gick vi hem till henne spelade kort en väldigt liten stund sedan gick vi till konfan.. Så jag hade lite fullt upp... TYP
Men i alla fall så tänkte jag att jag skulle göra ett snabbt inlägg innan jag skulle gå.. SÅ HÄR ÄR JAG :)
Men ja jag har väll egentligen ingenting att säga.. Jo eller ne.. Okay jo men vi hade So-prov igår och jag tror själv att det gick ganska så bra, svarade åtmisntonde på alla frågor jag jag skrev allting jag kunde och ja.. Jag tror helt enkelt att det gick bra :)
Men jag vet fortfarande inte när jag ska göra Ma-proven som jag missade när jag var sjuk veckan innan lovet.. Eftersom våran lärare är sjuk så kan jag liksom inte fråga :/ Men ajja jag har ju längre tid på mig att plugga så :)
Men inte kommer jag ihåg någonting om det vi jobbade om innan Chans Och Risk som vi håller på med nu...
men det löser sig väll..



Regnig, ruskig dag

Old Pic
Hej!
Idag är det en riktigt regning och tråkig dag. Men jag blev glad över att vi hade vikarie på hemkunskapen så jag inte behövde lämna in en läxa jag inte gjort... Sen även på no:n så hade vi inget läxförhör, så det var tur eftersom jag typ inte hade pluggat... Så jag har haft en lyckad dag. Men nu ska jag fixa lite grejer. Senare plugga och sen duscha..
SE YAA


Dålig uppdatering


Hej!
Nu är jag entligen tillbaka! eller vad man nu ska säga. jag har inte haft någon alls lust eller tid för den delen att blogga. Men nu ska jag försöka att skärpa mig.
Jag ska berätta lite vad som hänt i alla fall:
Fredag: Jag,pappa & Matilda åkte iväg och tvättade bilen och köpte laptop-bräda på Ikea. Men sen åkte vi till Elins skola och väntade på henne för vi tänkte att vi kunde vänta i 10 minuter så hon slapp att åka buss. Senare efter 15 så kom Mattis hem. Då gick vi en sväng med kameran och gick till Anasaland. Sen satt vi på isen och tog lite kort och sånt. Och pratade en del. Det var riktigt mysigt. När vi kom hem åt vi mat och sen så gick vi ner till tonår, jag, mattis & elin. Det var riktgit trevligt där och ganska kul också.
Lördag: VI åkte iväg till badhuset. Det var kul det! Sen så spelade jag, Sandra,Noel & Matilda ett kortspel vid namn Chicago. Sen tittade vi på Melodifestivalen, bra låtar fanns det!
Söndag: Jag & Elin gick en sväng i skogen, åt sen jordgubbar med glass så gott! Sen åkte vi hem. Och nu sitter jag och tittar på inspelat Big Brother.
Ja det var väll typ det.

Tvätta bilen

Heeej! Sitter just nu i bilen och är på väg till biltvätten. Idag är det inte sportlov för Elin,Mattias och Sandra så de är i skolan. Hade ju klart varit lite roligare med brorsan och syrrorna hemma. Men Brorsan kommer vid 15, Elin 14.10, Men sen vet jag inte när Sandra kommer hem. Men sen ska vi till Ikea jag,pappa och Matilda. Men efter någon gång efter brorsan kommit hem så ska vi ut på en promenad och fotografera, sen ville han ju veta lite om fotografering så blir kanske en liten kurs :P Men ja vi ses när vi ses!

Backensväg


Hej!
Just nu sitter jag hemma hos pappa och lyssnar på något som Elin och Mattis pratar om.
Men jo annars har jag,Elin och Matilda typ lyssnat på en massa låtar, typ Rosa Helikopter&teddy  björnen frediksson&krokodilen kaj.
Haha så kul asså!

Pappa snart


Hej!
Om en stund så kommer pappa hit :D
Borde egentligen sminka mig och så nu men orkar inte riktigt känner jag men ja snart ska jag nog gå.
Men egentligen var det tänkt att jag skulle gå till fotomarathon grej idag med Calle. Men jag hade ignen ork + att jag kände att det inte var någon idé när pappa kommer snart. Så jag kände att jag stannar hemma. jag har duschat så jag känner mig fräsch. Sen sitter jag och pratar med Klara just nu :D Men ja vi kanske hörs senare eller kanske itne alls förrens någon annan gång!
Men vi ses någongång i alla fall :D
Glöm inte att kolla här

Har inte ork till någonting..


Hej!
Sitter just nu och tittar lite smått på tv, fast finns inget att titta på just nu :(
Men jag har precis packat lite till pappa-resan. Men jag måste egentligen plugga,plugga o plugga! Men jag kan inte .. Jag vet knappt vad det ärjag ska plugga på .. Jo asså det är ett läxförhör i No. Och så är det ju so-prov.. Men ja asså jag menar vart jag hittar det jag ska plugga på och så.. var inte alls bra att jag missade hela veckan...
Men får ta med mig det till pappa och försöka lite där. Men ja idag så var jag ju iväg på fotokursen hos Calle igen :) DÅ tog vi lite kort på bilen i farten, en radiostyrd bil. Men så att bilen skulle vara skärpa på. Men ja det gick väll ganska så bra. Och sen grejade vi lite med photoshop och gimp, Jag höll på med gimp eftersom jag redan vet det mesta i photoshop. Vi grejade med ritplatta, och det var ganska svårt faktiskt.
Men nu så får vi se om det blir någon uppdatering imorgon, eller alls på hela helgen.


FotoAlbum



Fotokurs hos Calle


Hej!
Ursäkta för dålig uppdatering! Jag hade helt enkelt ingen ork igår när jag kom hem.
Men gårdagen bestod av att vid ungefär halv tolv gick jag iväg till Vikarvets Museum där en slags otokurs/fotoklubb skulle hållas. Men jag var där lite för tidigt så jag gick en sväng i pinnevik och tog något enstaka kort, Men sen gick jag tillbaka till museumet och då var det öppet så jag gick in. Det var bara 1 "elev" där. Men sen kom två till ena kände jag dessutom, Erika. Men så kom även några från Lysekils fotoklubb, som jag absolut inte ens visste om att det fans! Men nu ska jag nog förmodligen anmäla mig till en fotoklubb :D Men i alla fall så pratade vi ju om allt möjligt igår. Vi prata lite om hur man håller kameran hur man låser exponering. Och lite annat också. Men detta slutade vid 3, men de som var där gick tidigare för de skulle väll iväg eller något så jag satt kvar själv och pratade med Calle. Trevligt trevligt! ^^
Men så vid 5 så kommer mamma och undra vart jag tog vägen eftersom jag inte svarade på telefonen och hon visst ju att det slutade vid 3. Men så vi pratade lite till. Sen medans mamma och Calle pratade om något tog jag även några foton på fina solnedgången. Men vid halv 6 var vi hemma. Då åt vi mat och sen fick det bli tv med en stor semla!
Idag blir det att gå dit igen :D Och kanske även på Torsdag och nu inte pappa kommer då, det är nämligen inte bestämt, han är i Norge och jobbar där just nu (jobbar med att åka runt och laga maskiner) och så när han är klar med jobbet kommer han och hämtar oss, alltså på torsdag eller fredag.


Bloggtips vinnare

---->Vinnare <----
GRATTIS!


Fototävling hos Tilda

Hej!
Jag är med i en tävling hos denna tjej. Men om du vill komma direkt till hennes tävling kan du trycka här.

SKRÄMD


Hej allihopa! Eller kanske god morgon

Vi gick alldeles nyss upp. Men jag smsade mamma och sa att vi hade vaknat och så visade det sig att mobilen var här. Så vi gick upp och kollade och så hör vi att någon stänger dörren till mamma och matildas garderob. Och så kommer mamma ut, och oj vad rädd ja blev! hon skulle liksom jobba. Men det visade sig att hon hade sovmorgon till 9. Så puh. jag blev verkligen super rädd.
HAHA
Men ja nu ska jag klä på mig och så.
se yaa!


Bloggtips vinnare, och ny omgång!

Vinnarna presenteras nu!
Vinnare 1
Vinnare 2
Vinnare 3
GRATTIS!
Nu startas även en ny omgång!

tryck på bilden för snabblänkar!
|AVSLUTAS IMORGON|

Hitta Nemo


Hej!
har precis suttit och tittat på Hitta Nemo med Klara :D Älskar den filmen enormt mycket verkligen!
Men nu skulle hon hem och gå ut med Anton, och äta. Sen Så ska hon komma tillbaka :D
Men vi har spelat lite Alias och pratat och spelat the sims 3 pets.
SE YAA


Bloggtipset!

Klicka på bilden så hitta ni något :P ne men snabblänkar :)
|TÄVLINGEN AVSLUTAS IMORGON!|

Är med i Dagens blogg

Om du oxxå vil vara med så tryck på bilden! :D
KRAM

Hur man laddar ner nya typsnitt till photoshop

Hej!
Nu tänkte jag att jag skulle göra en liten guid i hur man laddar ner nya typsnitt till photoshop!
1.Ni kan börja med att gå in på någon typsnitt hemsida, t.ex dafont.com.
2. Sen letar ni upp någon intressant tysnitt, och trycker på download
3. Sen går ni in på hämtade filer på datorn och vänster klickar på mappen och väljer extrahera alla
4. Denna skylt kommer upp och det är bara ett trycka på extrahera
5. Kopiera sedan typsnittet
6. Klistra in typsnittet i din hårddisk i mappen WINDOWS och undermappen FONTS
KLART!

Solig Promenad

Hallu!
Har nyss kommit hem från en trevlig solig promenad med mamma. Det var lite kallt i början men sedan blir det varmare när solen lös på oss hela tiden. Riktigt härligt.
Jag hoppas verkligen vädret håller.
Förresten vi har ju sportlov nu denna veckan, och så har vi sportlovsaktiviteter också. Och jag tänkte att jag skulle gå till fotoklubben på tisdag och onsdag. Undra om det är något att ha.. Vi får väll hoppas i alla fall. Kanske åka skridskor någon dag också :D
Se yaa!


outfit 19/2


Söndagen den 19 februari


Hej!
Undrar om det kommer bli en slappdag idag med eller om det kommer bli som alla andra söndagar? ut på en promenad. Har inte orkat titta ut genom fönstret om hur vädret är. Men jag kan ju alltid hoppas på att det kan vara någorlunda bra väder :D
Men nu ska jag nog sätta på mig lite kläder och äta frukost. Är verkligen hungrig!
Have A Nice Day!


Djungeln kungen


Hej!
sa nyss någonting jag knappt märkte sjäkv men mamma och syrran hade kul.
- Om Klara hade jag inte varit den ända som tittat på djungel kungen...
- Djungel kungen?
-oj! eh.. hehe lejon kungen
kul hade de i alla fall :P
Men visst är Lejon kungen kul? :D
Men nu ska jag fortsätta att titta på djungel kungen :P

Regnig sväng


Hejsan hoppsan allihopa!
Nu har jag kommit hem efter en regnig sväng på stan med mamma & syrran. En present till mamma blev köpt. Och så även lite mat och jag tror det var det.
Men nu ska jag checka lite bloggar och sånt och sen blir det nog att spela lite the sims 3 pets :D
Ha det!

Regnbågens Kanin :D

Heeej!
Sitter just nu i soffan som vanligt.. Nej men det känns så underbart bra att entligen få ha kläder på sig! Jag har ju bara gått runt i en pyjamas i en vecka. Så det var riktigt skönt att ha smink, kläder och min älskade klocka :D
Men ja ska nu alldeles snart gå och äta frukost och sen så ska jag och mamma ner på stan hon ska handla present till fina Eskil som fyllde år i Tisdags. Och så ska jag smyga runt lite och hitta någon present till mamma.
Jag har lite funderingar redan på vad jag kan köpa så det ska bli spännande och se vad det blir.
Jag tycker ni ska ha en riktigt fin Lördag och så ses vi!


Länkbyte med Karolina!

En 13-årig tjej som är helt otrolig på att fotografera!
Hon är även intresserad av fotboll och handboll.
Jag tycker att ni borde gå in på hennes blogg!
SÅ TRYCK PÅ BILDEN!


Hönöpizza


Hej hopp!
Jag sitter just nu i soffan och tittar på iCarly.
Innan åt jag hönöpizza. Riktigt gott är det verkligen!
Men jag vet inte riktigt vad det var men jag kände bara för att blogga!
fast egentligen har jag verkligen ingenting att skriva. Men ja lite trevligt kanske det var med en bild åtminstonde.
Men vad ska ni hitta på för något denna fredagskväll? Kanske ni hittar på något roligt på sportlovet?


Svar till anonym

sv: Haha! Den här killens namn, så kallad min bror, heter Mattias. Och blir 17 år i maj.

Den som ignorerar dig idag kommer göra allt för att få din uppmärksamhet sen. :)


Hej!
Jag tycker min rubrik är riktigt bra. Haha ;)
Men det blir hemma dag för mig i dag med :( men jag känner mig ju bättre. Men sen så måste jag vila. Och jag har lite huvudvärk fortfarande. Men mamma tyckte jag skulle vara hemma och vila.
Men ni får ha en bra dag!


Regnbågens Glas


Före & Efter


Hehe picniklek

Picnik.com-lek ;)

Tråkigt :(

make gif
Riktigt tråkigt till och med.... jag dör snart.. vill verkligen inte vara hemma längre.. jag vill ut!!!


Amanda

make gif
YEY!

Jag gråter bara i regnet


Facebook-spel


Hej hopp!
Sitter just nu och nördar en massa spela på facebook, eftersom jag inte har något bättre för mig. Blir tyvärr ingen skola för mig i dag heller, Men jag hoppas verkligen jag kan bli frisk snart! Jag MÅSTE ner och handla present till mammis. Som sagt så fyllde hon ju år igår och jag hann aldrig ner och köpa någon present där innan eftersom jag blev sjuk. Men jag har en massa idéer så det kommer förmodligen gå rätt så fort när jag väl kommit ner till stan.
Men igår hade vi det rätt mysigt, När mamma och Matilda hade kommit hem från stan så åt vi tacos. Kände inte riktigt helt smaken men det var gott ändå. Sen öppnade mamma presenten från Matilda, eller jag presenterna. Som alltså var en jätte gullig lila vas, som mamma ska gå och köpa tulpaner till idag eller vilken dag det nu var. Men sen så fick hon även en påsa jordgubbsfudge, och på påsen stod det Till Världens Bästa Mamma.
Det tyckte jag var gulligt. Vi fick även smaka på dem och det var riktigt gott.
Där efter satte vi på tvn och tittade på lite inspelade program och så åt vi glass och muffin. Mumsigt gott!
Lite senare ringde Klara, vi pratade i ungefär en halvtimma sen gick jag tillbaka och tittade vidare på de inspelade programmen med mamma och syrran. Ganska trevlig dag för att ha varit sjuk.
Men nu ska jag spela vidare på facebook och även kolla om jag kan fixa lite grejer i bloggen :)
Se yaa!


Saknar Gotland grymt mycke!

Bilder från pappas kamera och min mobil.


tryck F5




create free polls | comment on this

Bakades igår

Igår bakade mamma och syrran lite muffins till mammas jobb, hon skulle nämligen bjuda på det eftersom hon fyller år idag :) grattis!
Så vi la i en hasselnötchoklad i muffinsen och det blev ganska så gått faktiskt :)
Men lite bilder kan ni få efter som jag inte direkt orkar skriva just nu ... :/
Med hasselnötchoklad i
Jag testade att göra en muffin med en toffefi (stavning) Men det var sådär :P
Syrran :)
Vispar

Dagens Blogg hos Linn

Jag är med i dagens blogg hos Linn. VIll du också vara med? gå in HÄR då :)
Ha det bra!

FanPage

Jag har nu en fanpage på facebook! :D

Pizzaaa!

Och nu äter jag muffin :D

Äckligt


Kolla här!


Alla ♥ dag present

Nu ska här läsas! :D
Have a nice Valentine Day!


Glad Alla Hjärtans Dag ♥

Matildas hjälp med att hålla hjärtat ;)
God Morgon!
Idag så blev det en till hemma dag eftersom den där jävla förkylningen,huvudvärken och febern inte kan ge upp :(
Men mamma ringde Lotta och sjukanmälde mig, fick även reda på att jag ej missar när Hanna ska prata med oss om praon! som tur va, eftersom jag har fruktansvärt svårt att hitta något, så skulle det ju vara trevligt att få reda på vad hon säger, men även hon var sjuk idag så jag missar det inte :)
Men sen så är det fruktansvärt tråkigt här hemma :( Men sitter och redigerar lite bilder från promenaden/skridskoåket i Söndags, och tittar på tv, dricker juice,wordfeudar (Mandan14)
Ja det är det som jag håller på me just nu... Ganska tråkigt!
Vi ses nog minst 1 gång till idag! :D Ha det bra i skolan alla frisklingar!
Och ALLA andra som är sjuka,jag är tillgänglig att chatta med,
Facebook: Amanda Jönsson
Dayviews: niikonfreak
Här på bloggen!
Msn ger jag nog helst inte ut till vem som helst, men ni kan ju alltid maila mig: [email protected]

Taggad växt!

Foto: Jag
Redigering: Jag
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Tamron 18-200mm
Foto: Jag|Redigering: Jag|Kamera: Nikon D3100|Objektiv: Tamron 18-200mm

Även jag


Bilden är tagen på fina Gullmarsfjorden
Hej!
Gick hem från skolan idag för att även jag är sjuk. Hela min facebook består av "jag e sjuk","sjuk...".. osv. Så ja nu är även jag sjuk.. så tråkigt att jag dör! Och imorgon är det ju alla hjärtans dag och på onsdag är det mammas födelsedag och jag hade tänkt att gå och köpa present idag.. men det gick ju bra ... :(
nu orkar jag inte skriva mer... VI SES!

Böcker jag bara måste läsa!

Prinsessan och mördaren (inbunden)

konstig lukt


Hej Hå!
Ligger just nu i sängen och tänker förmodligen nana. Fruktansvärt tät i näsan dessutom så nu har jag tagit på något på bröstet som ångar upp i min näsa :) luktar väldigt skumt men ganska okay ändå. :P

Någon som vill hjälpa mig med en sak? väldigt enkelt dey är bara att svara på denna fråga : Hur spelar man in till exempel photoshopsguider och sånt, alltså hur spelar man in det man har på skärmen?

Riktigt kul på Lassa Dammen!

Tjejen som är BÄST på att ta på sig skridskor på isen!

Yey!


Köttbullen

Hehe.. och så här går det efter 2 sek, efter den andra bilden här över ;)


Skridskor dax!

Hej!
har precis ätit lite mat. Innan så var jag och mamma ute på en liten fin promenad i det fina vädret :) riktigt härligt verkligen!
Och om en stund ska vi iväg och åka lite skridskor på Lassa Dammen är det tänkt :) ska bli riktigt kul eftersom senast jag åkte på is som var ute var när jag både i Brastad alltså när jag var runt 3-5 år :) Men jag har alltid älskat att åka skridskor och det är väll förmodligen en av anledningar att jag vill börja konståkning :) Men ja vi hade en damm precis framför vårat hus i brastad så det var så kul för ibland hängde inte pappa med och då satt han i fönstret och filma :) riktigt kul, har även kvar de filmerna någonstans :D Så kul att se faktiskt :)
Men nu ska vi dra iväg så vi ses!

Hörlurar i tvätten :$

gillar denna bild enormt!

Hej hopp!
Mamma kom nyss in i rummet och säger undra om de hära funkar nu?
Jag: vadå?
Hon: de har varit i tvätten, du har väll glömt dem i byxfickan.
Jag: Hehe, oops!
Som tur va funkade dem ju :)
Men idag är det rätt fint väder ute, så vill ut och fotografera, men fan va tråkigt det är nu på vintern naturen ändrar säg ju inte speciellt mycket och har redan varit på typ alla platser i lilla Lysekil nu så det är skit tråkigt att gå ut med kameran :(
KRAM!

Svar till Mysan

sv: Hur menar du? menar du när jag tränar konståkning?
Och tack så enormt mycket! synd bara att du inte skrivit i din blogg, bloggnamn? :)

Melodifestivalen del 2

Hm.. kan inte riktigt bestämma mig vem som var bäst i melodifestivalen denna gången,
Men Ulrik var ju bra! och Timoteij oxxå sen så var ju även han David oxxå och sen kommer jag inte ihåg om jag tyckte någon mer... HEHE
Men vem tyckte ni bäst om? :D

ps. ska förmodligen börja konståkning! :D ska bli så kul gick ju i det när jag var liten sen gav jag upp och nu är jag siper duper arg på mig själv för att jag sluta! om jag hade fortsatt hade jag ju kanske varit så långt nu att jag hade kunnat tävla :D Men nu ska jag allt starta med detta och hoppas verkligen jag fortsätter! :D

Baka baka liten kaka!

Håller på att baka här hemma, cupcakes och vaniljkaka på gång! Mormor kommer även ner nu lite senare och så blir det go mat och efträtt :) Ska bli så mumsigt! Kramis!



Lila outfit


Vill BADA!

Saknart' !!!!

We were given..

We were given: Two hands to hold.
Two legs to walk.
Two eyes to see.
Two ears to listen.
But why only one heart?
Becouse the other was given to someone else. For us to find.

Här vill jag bo!

Gud va coolt asså!
Hej!
Har alldeles nyss kommit hem från skolan. Skev precis i min hälsodagbok, som vi fick på gympan igår, ska nämlige skriva i varje gång jag äter (vilken tid,mat) och hur mycket sömn och motion under dagen. Så det ska jag göra i en vecka fram tills fredag nästa vecka.
Men idag så började vi med gympa då vi körde en lek på heter "Fångarna i gympahallen"(namn gjort av: Malin,gympaläraren) och då går men runt två och två i 12 station som man ska klara tillsammans, 1 minut och 45 sek på varje station (tror jag) och jag och Adam klarade varje station så vi fick alla bokstäver till gåtan som vi sedan fick fram till var "fryser aldrig" och svaret var... ja ni det säger jag inte tyvärr ;) Men kanske ni kommer på det så skulle det varit kul med lite gissningar :) Ni som gissar rätt kan få en länkning!
Men ja det var ritkgit kul i alla fall, sen hade vi bild då jag stämplade min bild och (fan glömde ta kort men kanske får göra det någon annan gång...) Ja sen så hade vi lunch då vi gick och åt sen så spelade vi kort och sen hade vi svenska då gjorde vi den där berättelse-leken då jag börjar på en berättelse en annan fortsätter och så.. våra var ju ja .. HEHE!
Men så hade vi matte sen och vi räknade i boken..
men idag är det fredag! så jag ska äntligen få min coca cola jag saknat! :D

gympalektionen :)


mina naglar... knäpp bild men men..
Hej!
Sitter just nu och väntar på att min pasta ska bli klar, tittar på tvn samtidigt ;)
Idag har väll egentligen inte hänt så särskilt mycket men vi gjorde något kul på gympan idag i alla fall :) Vi lörde amatören eller kungen eller var det nu hette jag vet inte riktigt men nästan som gränsbrännboll fast om man blir tagen hamnar man i ett fängelse hos de andra, alltså på en plint, och får sitta där tills någon i sitt eget lag väljer att kasta en ärtpåse till personen som då ska fånga den och blir då "fri" och får gå tillbaka sen kommer ju även fler att bli tagna och därför hamnar dem på en röd matta då de andra från laget kan kasta en boll till dem och även dem kan ta de på denna sidan, ja sen går det runt runt så här :)  riktigt kul, hoppas ni förstod! :)
Men nu är min pasta alldeles snart slut så måste kolla till den!
ha en super bra dag!


VaniljBullar

Hej!
Nu är jag hemma från skolan, fast nu har jag förstås varit det i ungefär en halvtimma. Men har gjort lite andra saker.
Men först idag så hade vi Spanska, då tittade vi på filmer och skrev ner olika ord som vi inte förstod och sen leta vi upp dem i ordlistan.
Efter spanskan hade vi dubbeltimma med so och matte. Inte så mycket att berätta om det.
Sen hade vi lunch då jag och Klara åt och sen gick vi och spela kort, då ringde brandalarmet, och vi la tillbaka kortleken och tog Klaras nycklar sen gick vi rätt lugnt ut och gick ner till hallen (vet inte varför vi tog det så långsamt, men kände bara på oss att det inte var så farligt förmodligen) Fast jag fick ändå lite panik eftersom jag glömde telefonen i skåpet... :/ Men som tur va var den oskadd mär vi kom tillbaka, det som gjorde så att brandalarmet gick var att det var någon av byggarbetarna som borrade så alarmet gick igång.. Lite udda faktiskt ;)
Men ja sen hade vi inställd träslöjd fast det visst ingen, jag och Klara stod där och vänta fler kom och fler väntade senare kommer några och säger att det förmodligen är inställt för Roger var någonstans. Så vi gick runt lite och senare fick vi reda på att det va inställt då gick jag och Klara hem och käkade eftersom jag inte hade ätit något i skolan så var jag rätt hungrig, Men sen gick vi tillbaka och hade svenska då Jimmy pratade om olika böcker, han är så jävla duktig på att läsa! Man är helt inne i berättelsen. Han sänker rösten när det är så och då sitter man och lyssnar och alla är så tysta som möjligt och helt plötsligt kan han höja rösten för att det blir så i berättelsen och fan va man hoppas till då! Jag kommer ihåg sist gång då han var hos oss och prata böcker då satt vi alla helt tysta och helt plötsligt höjar han rösten och heeela klassen hoppade verkligen till! Haha man blir så himla inne i vad han säger liksom. Helt underbart! Så nu har jag två böcker som jag verkligen måste läsa! Förföljaren och Prinsessan och mördaren. Så nu borde jag verkligen gå ner och köpa på bokia eller kanske låna i bibloteket ;)
Men har ingen ork idag så får bli en annan dag ;)
Men efter svenskan hade vi hemkunskap och då bakade vi bullar, jag och Klara valde att baka vanilj. (se bilden) Ja det var väll det. nu ska jag kolla lite saker och spela sims :)
SES!

När bör du använda ett långt skärpedjup?

När bör du använda ett långt skärpedjup?

Landskapsbilder utgör ett klassiskt exempel på en typ av bild som oftast kräver ett långt skärpedjup. Med en liten bländare (högt bländartal), kommer betraktaren att kunna njuta av skärpan från förgrunden ända till horisonten. På så sätt skapar du en bra helhetsbild över landskapets alla detaljer. Bildens långa skärpedjup gör också att vi uppfattar den på ungefär samma sätt som vi upplever en vacker vy i verkliga livet.

Bilder som saknar uppenbara huvudmotiv, och bilder som har relativt lugna för- och bakgrunder, är kandidater för ett långt skärpedjup. Däremot är ett långt skärpedjup inte alltid rätt beslut. Men om du inför varje bild funderar på om du vill ha ett långt eller kort skärpedjup, har du tagit ett stort steg mot att börja tänka som en fotograf. Prova dig gärna fram och upptäck hur skärpedjupet påverkas av olika bländare. Fundera på hur känslan i bilden förändras vid varje bländarsteg, och kom ihåg att skärpedjupet är ett av fotografens främsta verktyg för att skapa intressanta och spännande bilder.

Ett långt skärpedjup i en landskapsbild ger skärpa från förgrund till horisont. Ersdalens naturreservat, Hönö. Foto: Viktor Sundberg

KÄLLA

brandlarmet

Hej! Nyss gick brandlarmet och senare eller nu verkar det som vi har inställd träslöjd.. ;-) så en rätt skön dag faktiskt. Men ja nu är det så att vi inte vet om det r inställt, ingen vet.. Men så vi kan liksom inte gå hem.. Men nu ska vi i alla fall gå... Herrå

Top model Sverige

Just nu sitter jag och kollar på Top model sverige :) faktiskt kul att titta på :)
Och så såklart spelar jag wordfeud :) Vill ni spela en match ärre bara att adda : Mandan14
Så välkomna att spela med migg!!! :D

Negativt/positivt

känner att bloggen börjar vli riktigt tråkig just nu.. Eller?
Jag har inte så mycket att skriva. Men jag kan/vill inte heller ha en blogpaus. Jag gillar att blogga och därför känenr jag att jag fortfarande vill blogga så som jag gör och sen är det ju så att alla mina bilder tar slut efter ett tag.. Och nu måste jag verkligen ut o fota. Men har ingen tid alls nästan. Skolan tar så jävla mycket på fritiden.. Och det här jävla vädret! AH! blir så arg... :@
Men nu ska jag prata lite positivt!
Jag blir så glad när jag ser att det är folk där ute som gillar mina bilder, att de är fina och att de tycker jag är en riktigt bra fotograf! Det värmer så mycket! Och tack för alla fina kommentarer verkligen! :)
TACKTACKTACKTACK! :D

Vet inte om denna redan har varit på bloggen men i såna fall ursäktar jag.


Sunset

Jag vill ha sommar nu! Så man kan sitta på bryggan och bara ha det gött i solen. ta en massa läckra bilder på allt som bara finns på sommaren, även det finaste, och allt sånt där man kan göra på sommaren! BADA,SOLA,SOMMARLOV,FOTO,SHORTS&LINNE och allt som nu inehåller sommaren! :D
LÄNGTAR ENORMT MYCKET, och jag är ändå den person som älskar alla årstider! Men ändå kan kanske sommaren och vintern vara bäst. Men nu har jag fått nog på våran vinter här i Lysekil.. om det ska vara vinter så måste det ju för fan va riktigt snö! inte något jävla slask som fryser till is så man bara halkar omkring över allt. så himlans onödigt!
Eller kanske är det bara jag som vill ha sommar... Någon där ute som tycker som jag? Någon?

När bör du använda ett kort skärpedjup?

Använd ett kort skärpedjup när du vill isolera ditt huvudmotiv, till exempel separera det från en stökig bakgrund. Välj då en stor bländare (lågt bländartal). När du till exempel fotograferar ett porträtt vill du ofta att skärpedjupet nätt och jämnt ska täcka motivet. Allt bakom och framför motivet ska ligga i oskärpa, så att det skarpa motivet liksom hoppar fram ur den mjuka bakgrunden.

Om man gör tvärtom, det vill säga tar ett porträtt med stort skärpedjup och skarp bakgrund, får man en bild som ger ett rörigt intryck där bakgrunden stör och konkurrerar med huvudmotivet.

Andra exempel på motiv som kan passa för stor bländare och kort skärpedjup är djur, sport och små detaljer i ett större sammanhang. Det finns givetvis oändligt många situationer där du kan vilja isolera ett objekt eller skapa mer känsla och dynamik i bilden. Var aldrig rädd för att experimentera med korta skärpedjup.

Ett kort skärpedjup gör bakgrunden oskarp och isolerar ditt motiv från den. Påfågelöga i närheten av skeppssättningen vid Blomsholm, Bohuslän. Foto: Viktor Sundberg

Källa

Åh glad!


Hej!
kommer ni ihåg för ett tag sedan så sa jag att jag beställde en sak. kommer ni ihåg vad det var? i såna fall släng iväg en kommentar så blir du länkad! (Alla som gissar rätt på är en länk i ett inlägg senare idag/imorn)
Sen så har jag och Klara varit idag och ja sen kom kusinerna ner också. Men har inte så mcyket att berätta egentligen eftersom jag inte kan berätta om den saken som ni ska gissa på :)
Hoppas ni gissar rätt! :)
KRAM


Så fungerar bländaren

Ett fototips till er!:

Så fungerar bländaren

Bländaren sitter i ditt objektiv och är ett hål uppbyggt av ett antal rörliga lameller (tunna skivor). När du fotograferar kan du ställa in storleken på bländaren, och därigenom styra hur mycket ljus som ska träffa sensorn. Storleken på bländaren är tack och lov något du slipper gissa dig till eller räkna ut på egen hand. Din kamera mäter det befintliga ljuset, och föreslår en lämplig bländare. Du justerar vanligen bländaren med en ratt eller knapp på kamerahuset. På vissa kameror väljer du bländare genom att vrida på en ring på objektivet. Bländarens storlek anges som ett bländartal, och visas ofta både i kamerans sökare och på en display på kamerahuset.

Bländaröppningar i ett objektiv med f/4 som största bländare och f/22 som minsta. Foto: Tobias Hagberg

Bländartalet anger storleken på ljusinläppet

De olika bländartalen kallas även för bländarsteg, och löper i en talserie. Första gången man ser talserien, kan den se lite egendomlig ut och kanske kännas svår att förstå. Men oroa dig inte, med tiden kommer du att kunna hela serien som ett rinnande vatten.

Bländarstegen anges ofta med ett "f/" framför, och löper från f/1 upp till ungefär f/32 på följande sätt:

1 1,4 2 2,8 4 5,6 8 11 16 22 32

Den här talserien utgör de hela bländarstegen, men man kan även ofta välja bländare i halva eller tredjedels steg. Egenskaperna hos den bländare du väljer, kommer att påverka din bild väsentligt. Det kommer du snart att få lära dig. Därför är det viktigt att känna till vad de olika bländartalen innebär för din bild. För varje steg du ändrar bländartalet från vänster till höger i serien, släpper du in exakt hälften så mycket ljus som i steget innan. Bländaröppningens area halveras alltså i varje steg. Låt oss anta att ljuset i en given situation kräver bländare f/8. Om din kamera istället skulle vara inställd på bländare f/11, innebär det att bara hälften av det ljus som krävs för en korrekt exponering släpps in. Bilden skulle därför bli underexponerad (för mörk).

Lägg följande på minnet:

→ Ett LÅGT tal ger en STOR bländare
→ Ett HÖGT tal ger en LITEN bländare

Källa

Exponera rätt i varje situation

Ett fototips:

Exponera rätt i varje situation

Att exponera betyder i fotosammanhang att du utsätter sensorn i ditt kamerahus för en viss mängd ljus under en viss tid. Exponerar, det gör du varje gång du tar en bild. För att kunna fånga de befintliga ljustonerna utan att tappa detaljer i de ljusa eller mörka partierna, krävs en korrekt exponering. Släpper du in för mycket ljus, kommer din bild att bli för ljus. Det kallas för att överexponerabilden. Släpper du in för lite, blir den för mörk. Det kallas för attunderexponera bilden. Hur du ska exponera beror på det befintliga ljuset i varje situation. Det finns alltså ingen standardexponering som fungerar för alla bilder. Det finns tre sätt att styra din exponering: bländaren, slutaren och ISO-talet, som är sensorns ljuskänslighet. I de kommande artiklarna kommer vi gå genom hur de tre sätten hänger ihop.

Underexponerad till vänster, överexponerad till höger. Korrekt exponerad i mitten. Blåmussla på Getterön, Varberg. Foto: Viktor Sundberg

Källa


Riktigt duktig tjej!

Riktigt duktig på det hon gör! Så kika in och kolla vet ja!

7hundrande inlägget

Yey!
Detta firas med ett "fototips", och så komemr även kategorin fototips hit till bloggen! :D
:

Kamerahuset, bländaren, slutaren och sensorn

Kamerahuset måste vara ljustätt, eftersom det har som uppgift att skydda sensorn från allt omgivande ljus. Insläppet av ljus är nämligen något du vill styra själv vid varje bild du tar.

Bländaren är ett hål i kamerans objektiv. Genom att bestämma storleken på hålet påverkar du hur mycket ljus som når sensorn. Ju större bländare, desto mer ljus.

Slutaren fungerar som en dörr mellan kamerahuset och objektivet. Genom att öppna och stänga dörren kontrollerar du under hur lång tid ljuset ska släppas fram till sensorn. Ju längre slutartid, desto mer ljus släpper du in.

Sensorn är den ljuskänsliga yta i din kamera som registrerar ljuset och tillåter dig att spara din bild.

Källa


Yepp!

Va bra att det verkar som fler gör som jag :P

Super Mario Bros

Har precis suttit och spelat Mario i typ 2 timmar, Med kusinerna :) Alla hade varsit DS.
Haha super kul! :D
Sen så har vi väll egentligen inte gjort så mycket mer och nu skulle de upp de mormor och äta och vi ska oxxå äta och sen ses vi förmodligen igen men senare ikväll MÅSTE jag gör min läxa.. GLÖm nu inte det AManda ;)
Ha det!


Fan va duktig!

Bästa covern asså! fan vilken röst! Du är ju bara bäst du olivia, Och låten Your Voice e super bra den med!!!
Besök hennes blogg vet jag! HÄR
KRAM

skriver tyst...

Hej!
Sitter i sängen nu och försöker skiva så tyst som möjligt på datan, för mamma o syrran sover. Men just nu checka jag lite på bloglovin och annat sköjj!
Vad tyckte ni om melodifestivalen igår? DEAD BY APRIL va bässt!
Vi ses! KRAM



Oj klockan var mer än vad jag tänkte..

.. ja som rubriken lyder.. Jag har suttit och tittat på melodifestivalen och där efter satt jag och skrev på datan, gillar verkligen att skriva berättelser och sånt på datan! :D
Det är ett av mina favorit intressen! :D
Men nu ska jag skriva lite till sen ska jag nog faktiskt sova.
Så GOD NATT!
p.s Dead by april var bässst!! vem tyckte ni mest om?

^Gillar den men märker nu att jag glömde : //
Så är lite sur på det.. okrar inte göra om den heller så nu får det bli så :P

Melodifestivalen

Just nu går melodifestivalen på tvn! :)
undra om det blir någon bra låt i dag eller ja denna omgången.
Hoppas ni får en fortsätt trevlig lördagskväll!

ny grejsimojjs! ^

|Färgig pinne|

Photo: Jag
Redigering: Jaag!...
.. vilket program: Photoshop Elements 10
:)


VeteMjöl

Blev så lusten på bakverk... Men orkar verkligen inte baka... :P
Någon som kan baka till mig? :D

Kusinerna är här!

God morgon!
Har precis sminkat mig och gjort mig i ordning och så. Om en stund kommer kusinerna ner som kom igår. Ska sova över uppe hos mormor tills Måndag tror jag det var. Ska bli kul hoppas jag! Sen så vill jag nog ta lite kort på dem oxxå :D
Märkte även att oj va lnge sedan jag var ute och fotograferade.. Jag vill verkligen ut idag men kommer förmodligen frysa ihjäl då eftersom det är 12grader kallt :/ Men hoppas på att det kan bli lite varmare under dagen för det finns fler här som vill ut :P
Men nu måste jag hälsa på kusinerna mina :D
Här har ni kusinerna:

Älskar Maximes ögon

Fast Celines ögon är myyycket finare.. bilden gör det inte rättvist

Freeeeeeeedaaaaag! :D

Hej hej!
Sitter just nu på att mina mackor ska tina, och kom just hem från skolan eller ne inte just... utan för ungefär en halv timma sedan ;)
Men ja idag har det väll varit rätt okay dag :P Sen så ska jag spela lite sims snart och jag llängtar så fruktansvärt mycket tills mitt The SIms 3 Pets kommer! Åhhhhä!! :D
Ja senare idag kommer även kusinerna.. som bestämdes igår kväll tror jag eller ja vi fick inte reda på det förrens halv tio på kvällen. Ja men nu ska jag göra några sista saker på datan och sen ska jag äta och sen ska jag spela sims :D ush! det e typ 13-16 minusgrader :(
SES
!

FOTO-TÄVLING hos.....

....dessa tjejer. snabblänk till tävlingen: http://sosweetie.blogg.se/2012/february/fototavling.html#comment

Stämmer!

Haha.. såg denna bild här och märkte att det stämde in så bra! Hihi! :P

icke-roliga-inlägg....

Hej!!
Just nu sitter jag i sängen och smsar lite med folk och så grejar jag här på datan.
Börjar bli lite tråkigt just nu med alla dessa "icke-roliga-inlägg" utan bilder. Så jag tänker att jag verkligen måste ut och fotografera snart. Plus att jag borde bli bättre på att blogga.. Känns som det blir fruktansvärt tråkig bloggning nu för tiden när man inte har tid för alla läxor och skolan som tar upp hela sin fritid.. Jag tycker faktiskt själv att man borde ha skolan på skoltid och att det ite ska ta på ens fritid.. Fast visst kan det vara bra med läxor och så men man borde ju faktiskt kunna ha tid med det som måste göras inom skolan på skoltid liksom ... Fast så kommer det väll förmodligen aldrig att bli... :/ Men ja egentligen är det väll rätt tråkigt att läsa om sånt här.. eller? känns som jag bara bablar på lite om vad som helst.. Men har egentligen inget intressant att berätta..
Vet ni? att det går samma reklam om och om igen heeeela tiden på tvn.. Hör typ samma grejsimojjäng (låt) fleeeera gånger... JOBBIGT! Men får bli en tråkig bild...:
Längtar till sommarn... finns så mycket mer att ta kort på då.. känns det som i alla fall ^^
<--- borde nog göra en ny sån snart.. känns så tråkig :P

The Sims 3 Pets

Detta har jag precis köpt :D
Körde detta hos pappa, Elin och Sandra köpte det och då spelade jag med och tyckte det var riktigt kul! Jag gillar The sims och kan det bli sämre? nej.. Det blir ju bara bättre med husdjur :D
Ja idag har väll inget speciellt hänt.. Och ja men nu ska jag titta på tv.. SÅ VI SES!

Läxa

Hej!
Sitter just nu och pluggar på spanska-glosorna tills imorgon.. och ska alldeles snart gå och packa för morrondagens gympa :D
Sen så var jag i kyrkan idag oxxå med Klara och folket ^^ Och det var väll rätt okay, men var trött och hungrig så kunde inte koncentrera mig riktigt....
Men ja har inte så mycket att skriva så vi höres!
Pic of me and Klara.
Foto: Jag (stativ)


Fanpage,Bloglovin


Blomredigering


....i skolan.....har tråkigt :P
Ha en bra dag!!

RSS 2.0